عزت نفس

عزت نفس

چگونه عزت نفس داشته باشیم

 

در زندگی همه ما زمان هایی وجود دارد که نسبت به خودمان، باورهایمان و تصمیماتمان دچار شک می شویم، اما اگر عزت نفس پایین در زندگی شما موجب پایین آمدن سطح کیفی زندگیتان شده است حتماً این مقاله را بخوانید.

احساس عزت نفس در هر عرصه از زندگی ما دارای تأثیر بسزایی است.

شغل ما، روابط ما و حتی سلامت جسمی و روحی ما به شدت تحت تأثیر عزت نفس ما قرار دارد.

اما دقیقاً چه چیزی در شکل گیری نگاه شما نسبت به خود و توانایی هایتان کمک می کند؟

واقعیت این است که ممکن است سطح عزت نفس شما براساس نحوه برخورد مردم با شما در گذشته و ارزیابی هایی که در مورد زندگی و انتخاب های شما انجام داده اند، رشد کرده یا کاهش یافته باشد.

 

عزت نفس حاصل دو چیز است: احساس دوست داشتنی بودن و احساس توانا بودن؛ Jack Canfield

 

راههایی وجود دارد که شما می توانید عزت نفس خود را بالا ببرید؛ در زیر 5 راهی را که در رسیدن به این هدف به شما کمک می کند شرح می دهیم:

 

-افکار منفی را با افکار مثبت جایگزین کنید:
عزت نفس
افکار مثبت را تقویت کنید

 

  • علت ها را شناسایی کنید –  برای بالا بردن سطح مثبت اندیشی در زندگی روزمره تان باید بررسی کنید و ببینید چه مکان هایی، چه افرادی و چه چیزهایی در شما افکار منفی را بالا می برند.

ممکن است عواملی چون همکاری که همیشه در حال غر زدن است یا موجودی حساب شما باشند، شما نمی توانید از وقوع این دست موارد جلوگیری کنید اما با شناخت آنها می توانید عکس العملتان را تغییر دهید.

یادداشت بردارید- در زندگی هر یک از ما دیالوگ ها و حرف هایی وجود دارد که روزانه درباره اتفاقات و افکاری که داریم با خود میزنیم. این صحبت های درونی عموماً درباره مواردی مربوط به دنیای اطرافمان، ارزیابی خودمان و ارزیابی دیگران است.

بنابراین وقت بگذارید تا متوجه روند جالب توجه در این گفتگو شوید، آیا این افکار بر پایه واقعیت است یا همیشه بدترین پیش فرض ها و غیرمنطقی ترین موارد را در بر می گیرد.

  • افکارتان را به چالش بکشید- اگر متوجه شدید که مواقعی که با خودتان صحبت می کنید  کمترین ارزیابی مثبت را از خود دارید، قدمی بردارید و موارد  مثبتی را درباره خودتان به صحبت ها اضلفه کنید.

یاد بگیرید که روی نقاط مثبت تمرکز کنید و خودتان را تشویق کنید.

شما باید هر روز کمی مغز خود را تمرین دهید تا ظرفیتی برای تفکر مثبت در آن ایجاد کنید، در هنگام اشتباه خود را ببخشید و یاد بگیرید که به هنگام رسیدن به هدفی به خودتان اعتبار دهید.

 

– فهرست تهیه کنید:

 

فهرست تهیه کنید
فهرست تهیه کنید

وقتی نمی دانید از نظر میزان عزت نفس در چه رتبه ای قرار دارید، بررسی خصوصیات شخصیتان می تواند کمک زیادی کند. اگر نقاط ضعفتان را بیش از نقاط قوتتان مورد توجه قرار می دهید به معنی آن است که شما نسبت به خود بسیار سختگیر هستید،

در نظر بگیرید که چه استعدادها ، تواناییها و احساساتی وجود دارند که شما آنها را به چشم نیاورده اید و یا حتی هنوز کشف هم نکرده اید.

اینکه فکر کنید همه چیز درباره خود و توانایی هایتان می دانید کاملاً اشتباه است.

افرادی که عزت نفس بالایی دارند هر روز جایی برای کشف خود باقی می گذارند.

 

– موفقیت های خود را بپذیریذ و تصدیق کنید:
موفقیت خود را جشن بگیرید
موفقیت خود را جشن بگیرید

غالباً افراد دارای اعتماد به نفس پایین، موفقیت های خود را بعنوان شانس یا خوش اقبالی تلقی می کنند.

انسانهایی با عزت نفس بالا زمانی را برای جشن گرفتن موفقیت های خود می گذارند.

وقتی کسی از آنها تعریف می کنند به جای رد کردن تعریف ( ” نه بابا اینطور هم نیست” “نه شانس آوردم” و غیره)؛ می گویند: “ممنونم” .

منظور این نیست که افراد دارای اعتماد به نفس بالا متکبر یا خودشیفته هستند. آنها فقط به توانایی های خود ایمان دارند و موفقیت هایشان را قبول دارند.

 

– از مقایسه خود با دیگران دست بردارید:
خود را با دیگران مقایسه نکنید
خود را با دیگران مقایسه نکنید

وقتی بحث اعتماد به نفس مطرح باشد دیگران نمی توانند استاندارد خوبی برای مقایسه باشند چرا که همیشه در زندگی افرادی پیدا می شوند که از ما توانایی های بیشتری دارند یا بهتر از ما هستند.

تحقیقات نشان داده است افرادی که مدت زمانی زیادی را در شبکه های اجتماعی می گذرانند، احتمالاً از پایین بودن سطح عزت نفس بیشتری رنج می برند.

به خودتان مدام گوشزد کنید که مردم معمولاً قشنگی های زندگی خود را با دیگران به اشتراک می گذارند.

 

– از خودتان مراقبت کنید:

هرچه بیشتر به سلامتی روحی و جسمی خود اهمیت دهید، حس بهتری به خود خواهید داشت

بخوانید چگونه مراقب خودمان باشیم

 

به یاد داشته باشید که یادگیری تفکر مثبت و تدوین استراتژی های زندگی سالم، معجزه یک شبه نخواهد بود، مهربان بودن با خود و افزایش احساس ارزشمندی در خود نیاز به صرف زمان، تمرین و صبر دارد.

یادتان باشد هرچه بیشتر افکار و نگرشتان را به چالش بکشید نسبت به خود و توانایی هایتان احساس بهتری خواهید کرد. وقتی در چالش های زندگی تان موفق می شوید احساس افتخار به خود خواهید داشت از اینکه تا اینجا آمده اید حس خوبی  می کنید و به آینده امیدوار خواهید شد.

این جملات را با خود تکرار کنید:

من بابت هر آنچه در زندگی نصیبم شده خدارا شکر گذارم.

من خودم را دوست دارم.

من مجبور به تحمل رفتار بد دیگران نیستم.

من میدانم در لحظات استرسی چه عکس العملی داشته باشم.

من لبخند بر لب دارم – من آدم بیش از حد جدی نیستم


برگرفته از : .psycom.ne

برگرفته از :powerofpositivity.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *