چگونه مثبت اندیش باشیم و مزایای مثبت اندیشی

مثبت اندیشی

شما جزو کدام دسته هستید؛ آنهایی که نیمه پر لیوان را میبینند یا آنهایی که نیمه خالی لیوان را میبینند؟ تحقیقات نشان داده است که هر دو حالت بر سلامت روحی و جسمی ما اثرگذار است و دیگر اینکه مثبت اندیشی از هردوی آنها بهتر است.

تحقیقاتی که از سال 2004 تا 2012 بر روی 70000 زن صورت گرفته نشان داده است که در آن عده که انسانهایی مثبت اندیش بوده  اند به طرز قابل توجهی ریسک مرگ ناشی از بیماریهایی که منجر به مرگ میشود مانند سکته قلبی، سکته مغزی، سرطانها، بیماری های تنفسی و.. پایین بوده است.

دیگر مزایای اثبات شده ناشی از مثبت اندیش بودن عبارتند از:

  • کیفیت زندگی بهتر
  • سطح انرژی بالاتر
  • سلامت روحی و جسمی بهتر
  • بهبود سریعتر بیماری ها یا جراحت ها
  • سرماخوردگی کمتر
  • نرخ کمتر افسردگی
  • مهارت مقابله با استرس و مدیریت بهتر آن
  • طول عمر بیشتر

مثبت اندیشی یک معجزه نیست و تمام مشکلات شما را ناپدید نخواهد کرد بلکه کاری که انجام میدهد این است که مشکلات قابل کنترل تر به نظر میرسند و به شما کمک میکند به شکلی مثبت تر و کاراتر با مشکلات روبه رو شوید.

تفکر مثبت را می توان از طریق چند تکنیک مختلف که اثبات شده است، به دست آورد چیزهایی مانند گفتگوی مثبت با خود یا تصورات مثبت.

 

در ادامه توصیه هایی برای رسیدن به تفکر مثبت بیان شده است، البته قبل از آن فیلم سه دقیقه ای زیر را ببینید 🙂

 

بر چیزهای خوب تمرکز کنید:

موقعیت های چالش برانگیز و موانع همگی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما هستند، دز چنین مواقعی بر چیزهای خوب تمرکز کنید هرچقدر هم که در ظاهر کوچک و ناچیز باشند.

امکان دارد در یک لحظه هیچ چیز خوبی به ذهنتان نرسد اما پس از مدتی میتوانید افکار خوبی را به ذهنتان بیاورید؛ خاطره ای شیرین از گذشته یا برانامه ای شیرین برای آینده.

قدردانی را تمرین کنید:

تحقیقات نشان داده اند که حس قدردانی، استرس را کاهش میدهد، باعث تقویت عزت نفس شده و کنارآمدن با مشکل را آسانتر می کند.

به افراد، لحظات و چیزهایی فکر کنید که در شما احساس راحتی و شادی ایجاد می کند، سعی کنید حداقل روزی یکبار بابت تمام چیزهایی که دارید و به شما احساس خوبی میدهند تشکر کنید.

این شکرگزاری ها میتواند از فردی باشد که به شما در انجام کاری کمک کرده است، یا برای همسرتان باشد که به شما عشق می ورزد و همچنین هرچیزی که حتی لحظه ای شادی را برای شما به ارمغان می آورد میتواند دلیلی برای شکرگزاری باشد.

“یکی از هزاران دلیل شکرگذار بودن خودم رو براتون تعریف کنم 🙂

شاید برای فردی که از بیرون بهش نگاه میکنه چیز خاصی نباشه اما برای من ی دنیا خوشی و راحتی رو به همراه داشت.

همین چند وقت پیش بود که دولت دوباره اعلام کرد که تمام ماشین ها باید کارت سوخت داشته باشند و از اونجایی که مدتی میشد که دیگه از کارت سوخت استفاده نمیکردیم من اصلا دنبالش نرفته بودم.

خلاصه که مجبور شدم برم «پلیس به علاوه ده» و اونجا گفتن باید 8 صبح فردا اینجا باشی و  هرچی زودتر بیای صف کمتر خواهد بود.

من تصمیم گرفتم 7 اونجا باشم؛ اما فکرم حیلی مشغولش بود چون دوستم هم بهم گفت که تازه بعد از پلیس به علاوه ده باید پست بری که اونجا نمیدونی چه خبره.

خلاصه من شش عصر رسیدم خونه، تا در رو باز کردم هنوز لباس هام رو درنیاورده بودم که زنگ خونه به صدا دراومد و پستچی گفت: با کارت ملیتون بیاین پایین کارت سوختتون اومده!

من به حدی شُک بودم که چندبار گفتم اشتباه نمیکنید؟! به چه اسمی؟! چه ماشینی؟ (در حالی که ی ماشین بیشتر نبود)

و بله کارت سوخت ماشین من اومده بود بدون اینکه بخوام براش کاری انحام بدم و دقیقا روز قبل از روزی که باید فرداش صبح زود بیدار میشدم و میرفتم تمام پروسه ها رو شروع میکردم.

هنوز هم برام ی معجزست و هر وقت چیزی ناامیدم میکنه یاد این اتفاق و هزاران اتفاق خوبی که تو زندگیم افتاده میفتم و میگم خدا هست، معجزه هست، نگران نباش سختی ها موندنی نیستن”

 

دفتری داشته باشید و چیزهایی که بابتشان شکرگزارید را بنویسید:

تحقیقات نشان داده اند که نوشتن چیزهایی که بابتشون خوشحال و شکرگزار هستید احساس مثبت اندیشی و حس خوشبخت بودن را در افراد افزایش میدهد.

 

در موقعیت هایی که شادتان میکند قرار بگیرید:

مطالعات نشان داده است که خنده و شادی، استرس، خشم و افسردگی را کاهش میدهد، همچنین مهارت های مقابله با شرایط ناگوار و ناراحت کننده را بهبود میبخشد و عزت نفس را افزایش میدهد.

در شرایط سخت خندیدن را از خود دریغ نکنید، اگر با دیدن فیلم یا شنیدن یک جک یا صحبت کردن با دوستی شوخ طبع حالتان خوب میشود و میخندید چرا انجامش نمیدهید.

حتی اگر در مود حندیدن و شادی نیستید حتی تظاهر به خوشحالی و لبخند و خنده میتواند حال شما را بهتر کند و استرس را کاهش دهد.

 

با انسانهای مثبت اندیش وقت بگذرانید:

تحقیقات نشان داده شده است که مثبت نگری یا منفی نگری مسری است پس مراقب باشید که با چه کسانی معاشرت میکنید.

احتمالا با موقعیت هایی روبه رو شده اید که دوستی با منفی نگری های خود احساس بدی را نیز در شما ایجاد کرده و به مرور شما احساس منفی و بدی پیدا کرده اید و یا برعکس این حالت را نیز تجربه کرده اید، دوستی با نگرش مثبت در شما حس خوب و مثبتی ایجاد کرده است.

بودن در کنار یک فرد مثبت نگر، عزت نفس شما را بالا میبرد و شما را در دستیابی به اهداقتان موفق تر خواهد کرد

اطراف خود را با افرادی پر کنید که حس خوبی به شما القا میکنند و به شما در دیدن روشنایی زندگی کمک میکنند.

 

با خود صحبت های مثبت داشته باشید:

ما معمولا نسبت به خودمان سخت گیر هستیم و بدترین انتقادها را به خودمان داریم، چنین رفتارهایی به مرور زمان موچب میشود که نسبت به خودمان دیدی منفی پیدا کنیم.

به طور مثال وقتی هر روز به خودمان بگوییم “تو همش گند میزنی” “نشد ی کار رو درست انجام بدی” ” این کار ازت بر نمیاد” و… کم کم این منفی نگری بر ما غلبه میکند و تبدیل به همان فرد دست پاچلفتی و بی عرضه خواهیم شد یا اگر چنین فردی هم نشویم برای اینکه فکر میکنیم نمیتوانیم، به دنبال هیچ پیشرفتی نخواهیم بود و در همان نقطه که هستیم باقی میمانیم.

برای پایان دادن به این حالت، باید مراقب صداهای ذهنتان باشید و در چنین مواقعی به شکلی مثبت با خود صحبت کنید. “برو انجامش بده، نترس؛ یا برنده میشی یا ی تجربه خواهی داشت” ” چرا نتونم مطمئنا از پسش بر میام”

تحقیقات نشان می دهد که حتی یک تغییر کوچک در نحوه صحبت با خودتان می تواند بر توانایی شما در بهبود احساسات ، افکار و رفتارهای تحت تاثیر استرس اثرگذار باشد.

به جای اینکه بگویید “من واقعا گند زدم” بگید ” من ی راه دیگه رو امتحان میکنم”

 

موقعیت هایی را که بیشتر در آنها منفی نگر میشوید پیدا کنید:

ببینید معمولا چه زمان هایی بیشتر احساس منفی به شما دست میدهد، زمانی که رانندگی می کنید یا زمانی که با فرد خاصی همنشین شده اید.

شرایط را آرام آرام برای خود بهبود بخشید؛ تغییر ایجاد کنید به گونه ای که یا از آن موقعیت دور شوید یا درون خودتان را تغییر دهید.

اگر می خواهید زندگی تان تغییر کند باید طرز فکرتان را تغییر دهید.

 

روزتان را  مثبت شروع کنید:

مثلا به خودتان بگویید امروز، روز خوبی برای من خواهد بود.

به آهنگهای شاد یا مثبت گوش کنید.

با تعریف از کسی یا انجام کار خوبی برای فردی، خوبی و حس مثبت بودن را با دیگران سهیم شوید.

 

وقتی در شرایط سختی قرار داریم چطور مثبت اندیش باشیم:

تلاش برای مثبت بودن وقتی که ناراحت هستیم یا شرایط سختی را تجربه می کنیم، غیرممکن به نظر می رسد. در اینگونه مواقع به دنبال چیزی برای امیدوار شدن باشید.

مثبت اندیشی به معنای دفن هر فکر یا احساس منفی و یا جلوگیری از احساس ناراحتی نیست. این امر واضح است که عموما  سختی های زندگی هستند که ما را به حرکت و ایجاد تغییرات مثبت وا میدارند.

اگر سختی وجود نداشت؛ انسان هیچگاه چیزی را اختراع نمیکرد. تمام اختراعات برای راحتی انسان و رهایی از سختی های زندگی اش بوده است.

وقتی در شرایط سختی قرار میگیرید سعی کنید خودتان را به عنوان یک دوست ببینید که نیاز به مشاوره و کمک شما دارد. به او چه میگویید. احتمالا احساسات او را تایید میکنید و به او گوشزد میکنید که او کاملا حق دارد که در این شرایط ناراحت و عصبانی باشد. به او میگویید که این اوضاع میگذرد و او میتواند از پس شرایط بربیاید و به او یادآوری میکنید که در کنار او هستید.

همچنبن بخوانید: از خودمان مراقبت کنیم

همچنبن بخوانید: چگونه شاد باشیم


منبع: Healthline

ما برای ترجمه تمامی مقالات زمان صرف میکنیم لطفا با ذکر منبع از مطالب کپی کنید؛ با سپاس (مجله انگیزشی حس سبز)