محققین علم روانشناسی سالهای زیادی را به مطالعه رفتارهایی که پایه و بنیان رابطه ای سالم و بلندمدت هستند پرداخته اند.
در ادامه تعدادی از این نشانه ها مطرح میشود.
احتیاط: توجه داشته باشید اگر رابطه شما یک یا چند مورد از این نشانه ها را ندارد به این معنا نیست که پایان رابطه نزدیک است یا شما باید به رابطه تان پایان دهید. این لیست را به عنوان راهنمایی در نظر بگیرید که به شما در ارزیابی میزان خوشی و رضایتی که از رابطه به دست می آورید کمک میکند.
«نشانه های رابطه ای سالم و رضایت بخش»
1- شما یا او، حتی زمانی که در کنار یکدیگر نیز نیستید باز به هم فکر می کنید:
در سال 2007 محققین دانشگاه استونی (Stonybrook University) طی تحقیقی به طور تصادفی به صدها نفر از بزرگسالان تلفن کردند و از نزدیک به 300 نفری که ازدواج کرده بودند سوالاتی درباره ازدواجشان و احساسی که نسبت به عشق دارند پرسیدند.
یکی از موارد جالبی که طی این تحقیق به دست آمد این بود که بیشتر افرادی که گفته بودند که حتی زمانی که همسرشان در کنارشان نیست باز به او فکر می کنند . عشق بیشتری در زندگیشان احساس می کردند.
نکته دیگری نیز که مشخص شد این بود که زمانی که به همسرشان فکر میکنند (به خصوص در آقایان) به سختی میتوانند بر موضوعی دیگر تمرکز کنند و این هم مستقیما با حس عشق در زندگیشان رابطه مستقیم داشت.
2- با انرژی مثبت به خبر خوبی که از جانب او میشنوید، پاسخ می دهید:
Business Insider گزارش کرده که یک نشانگر خوب برای فهم اینکه یک رابطه، رابطه ای سالم و بلندمدت است میتواند این باشد که همسران به خبرهای خوب یکدیگر تا چه حد با اشتیاق پاسخ میدهند. (الان بیشتر توضیح میدم)
فکر کنید زن به شوهرش درباره ترفیعی که در محیط کار گرفته میگوید، از نظر او این اتفاق خوبیست.
حال ببینیم همسر او به چه شکلی میتواند به او پاسخ دهد:
- پاسخ دهی فعال-سازنده: حمایتی مشتاقانه؛ “چقدر عالی عزیزم، من میدونستم تو میتونی انجامش بدی، تو سخت کار میکردی و استحقاقش رو داشتی”
- پاسخ منفعل-سازنده: حمایتی با لبخندی گرم بر لبان و ساده؛ “چه خبر خوبی”
- پاسخ فعال-مخرب: عبارتیست که آن موضوع را بی اهمیت جلوه میدهد؛ ” خوب این به این معنیه که الان دیگه باید زمانهای بیشتری کار کنی؟ مطمئنی که میتونی از پسش بربیای؟!
- پاسخ منفعل-مخرب: با یک واکنش منفی و مخرب عملاً خبر خوب را نادیده میگیرد: ” اوه جداً؟ تو نمیدونی امروز که داشتم به سمت خونه میروندم چه اتفاقی برام افتاد!
جالبه که بدونید پاسخ فعال سازنده با حس مثبت در رابطه، مرتبط است.
3- مدتی را جدا از هم میگذرانید:
الی فینکل (Eli Finkel) محقق در زمینه روانشناسی روابط میگوید:” بهتر است برای برطرف کردن تمام نیازهای درونیتان به دنبال شریک زندگی نباشید، او پیشنهاد می کند خودتان را در سرگرمی هایتان، دوستانتان و کار بیابید.
4- حس شوخ طبعی مشابهی دارید:
داشتن زبان خصوصی با پارتنرتان مثل نام های مستعار و جک هایی که هیچ کس دیگه ای متوجه آنها نمیشود، می تواند به تسهیل پیوند کمک کند و اغلب رضایت رابطه را پیش بینی می کند.
5- کارها را به طور مساوی تقسیم می کنید:
در یک نظر سنجی 56٪ از آمریکایی های متأهل پاسخ دادند که داشتن همکاری در انجام کارهای خانه برای یک ازدواج موفق “بسیار مهم” است – این میزان بیشتر از درصد کسانی بود که گفتند داشتن درآمد کافی بسیار مهم است.
به نظر می رسد که اشتراک وظایف برای زوج های جوان بسیار مهم است، به طوری که 67 درصد افراد متاهل 18 تا 29 ساله آن را برای داشتن یک ازدواج موفق “بسیار مهم” می دانند.
6- شما چیزای جدید را در کنار هم تجربه میکنید:
طبق تحقیقاتی که صورت گرفت زوج ها را به سه گروه تقسیم کردند؛ زوج های گروه اول به مدت 90 دقیقه در هفته به فعالیت های هیجان انگیز و جدید مثل بازی یا رقص میپرداختند، زوج های گروه دوم در همین زمان کارهای خوشایند اما روتین انجام میدادند مثل تماشای فیلم و گروه سوم هیچ تغییری در روال زندگیشان انجام نشد.
بعد از ده هفته محققان رابطه زوج ها را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند زوج های گروه اول احساس رضایت بیشتری داشتند.
همچنین بخوانید:
حل اختلاف در رابطه: هنر مداکره در رابطه
بیش از حد تدافعی بودن در رابطه، عامل جدایی همسران
برگرفته از:businessinsider